Betöltés

Mit keresel?

Boka Parasport Sportártalmak

Az Achilles-ín sérülései

Megoszt
futók az országúton - Achilles-ín

A futók körében igen gyakoriak az Achilles-ín probléma. Mivel a vádli izmai ebbe az erős, a sarokcsont hátsó részén tapadó ínba szedődnek össze, a futás során végzett izommunka folyamatos, és rendkívül nagy terhelésnek teszi ki az Achilles-inat. Ennek következménye lehet az ín károsodása, melyet a tünetek jellege miatt még ma is sokszor tendinitisnek, azaz gyulladásnak neveznek, a pontosabb tendinopathia („bántalom”) helyett. Az Achilles-ín gyulladása megfelelő kezelés hiányában akár az ín részleges, vagy esetenként teljes szakadásához is vezethet, ezért fontos már a tünetek megjelenésekor megkezdeni az adekvát terápiát.

Megoldás

Az Achilles-ínnal kapcsolatos panaszok megelőzésében kulcsfontosságú a hatékony bemelegítés, illetve a mozgás befejeztével végzett jó technikájú, és megfelelő ideig végzett nyújtás. Az ín feszülését oldhatjuk a cipőbe helyezhető talpbetéttel, vagy tape segítségével.

hirdetés
Tagek
Következő cikk

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.