Betöltés

Mit keresel?

Aktuális Hírek Sporttudomány

FITNESZ ÉS SZEMÉLYI EDZÉS könyv (szerző: Tánczos Zoltán)

Megoszt
FITNESZ ÉS SZEMÉLYI EDZÉS könyv

Tánczos Zoltán FITNESZ ÉS SZEMÉLYI EDZÉS című, közérthető stílusban megírt szakmai könyve egyrészt a korszerű fitneszgépek és eszközök használatának teljes körű, részletes leírását tartalmazza, de a szakszerű felhasználási útmutatás és edzésmódszertani ismeretek nyújtása mellett megismerheti belőle, hogy pontosan milyen izmok vesznek részt egy adott mozgás kivitelezésében. Megtudhatja, hogyan lehet ezeket az izmokat helyesen és eredményesen erősíteni vagy nyújtani. Ezenfelül arra is választ kap, hogy milyen mozgásterápiás célok megvalósítására alkalmas egy adott fitneszeszköz, valamint az esetleges veszélyekről és ellenjavallt esetekről is informálódhat.

Megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).
Nagyobb (10 db feletti) egybeni megrendelés esetén 10% kedvezményt adunk!

Tartalomjegyzék:

 • ELMÉLETI ALAPOK
 • A FITNESZ TÁRGYI ESZKÖZEI ÉS HELYSZÍNEI
 • SZEMÉLYI EDZÉS, SZEMÉLYI EDZŐ
 • ÖN- ÉS KLIENTÚRAMENEDZSMENT
 • ANATÓMIAI ÖSSZEFOGLALÓ
 • KONDICIONÁLIS KÉPESSÉGEK
 • ERŐFEJLESZTÉS
 • FIZIKAI ÁLLAPOTFELMÉRÉS
 • BEMELEGÍTÉS, EDZÉSI SZAKASZ, NYÚJTÁS
 • TÁPLÁLKOZÁSTAN
 • PULZUSKONTROLL, AEROB TRÉNING
 • KARDIOGÉPEK
 • LAPSÚLYOS GÉPEK
 • KÜLÖNLEGES FITNESZGÉPEK
 • SZABADSÚLYZÓS ÉS EGYÉB GYAKORLATOK
Béres Alexandra

Ez a könyv egyrészt a korszerű fitneszgépek- és eszközök használatának teljes körű, részletes leírását tárgyalja. A szakszerű használási útmutatás és edzésmódszertani ismeretek mellett megismerheti, hogy pontosan milyen izmok vesznek részt egy adott mozgás kivitelezésében. Megtudhatja, hogyan lehet ezeket az izmokat helyesen és eredményesen erősíteni vagy éppen nyújtani. Ezen felül arra is választ kap, hogy milyen mozgásterápiás célok megvalósítására alkalmas egy adott fitneszeszköz, valamint az esetleges veszélyekről és ellenjavallt esetekről is informálódhat.

A sportmozgás, a fitnesz azonban nem „csodaszer”. Szakszerű irányítás, a személyi edző irányítása nélkül gyakran eredménytelen, sőt bizonyos esetekben még ártalmas is lehet.
Hiszen úszni sem úgy tanulunk meg, hogy rögtön fejest ugrunk a mély vízbe, aztán majd lesz valahogyan… Ez alól a fitnesz sem kivétel. A magas szinten képzett edző szerepe ezért kiemelkedő fontosságú, legyen szó tehát bármilyen edzésről. A könyv másrészt ezekre a feladatokra és ismeretekre tér ki.

Kinek is szól ez a könyv? Az írásmű elsősorban a sportszakmai közönség számára készült: a felsőoktatásban résztvevő leendő, és a végzett testnevelő tanároknak, gyógytestnevelő tanároknak, gyógytornászoknak és rekreációs szakembereknek az ismereteinek gazdagítására. A személyi edző szaktanfolyamok hallgatói számára összefoglaló, rendszerező alaptankönyvül szolgál.

Azok számára is bátran ajánlom ezt a könyvet, akik évek óta rendszeresen járnak edzőterembe, és szeretnék ismereteiket kiszélesíteni, még mélyebben megismerkedni a fitnesszel és a mozgásterápiával.

Személyi edzői munkám során magam is gyakran találkozom olyan emberekkel is, akik különféle betegségük ellenére aktív, sportos és teljes életet élnek. Mindez megfelelő tárgyi és személyi feltételek mellett lehetséges, és egyben követendő példa.

Gyakori probléma az ízületek, főként a térd, váll, és csípő elváltozásai, amelyek elővigyázatos, körültekintő edzésmunkát igényelnek. Továbbá igen jellemző az elhízásban szenvedők, a szív- és érrendszeri megbetegedéssel, illetve különféle gerincproblémákkal küszködők magas száma is, akiknek a szakszerűen irányított mozgásterápia megoldást, és akár a teljes gyógyulást is jelentheti. (Béres Alexandra)

Megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet (ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.