Betöltés

Mit keresel?

Aktív fiatalok Slider Sportártalmak Sportegészségügy, sportorvoslás Sportélettan Sportolók Sportorvosi vizsgálatok Sportszülők Sporttudomány

GYERMEKSPORT (Vannai Judit) – Fizikai aktivitás a megszületéstől a felnőtté válásig

Megoszt

Kérdések, melyekre választ kaphat a könyvből:
Sportágválasztás, hogy válasszunk (sportágak jellemzői)? Mi a sportszülő ill. az edző szerepe? A sportoló gyermek, fiatal tápanyagigénye, táplálkozása, használjon-e étrend-kiegészítőket? Milyen veszélyei lehetnek a sportnak? Sérülés, mik jellemzők gyermekkorban (térd, láb-boka, agyrázkódás stb.)?  Túl sokat edz a gyermeke? Gyermek szervezetének specialitásai: keringés hőszabályozás, légzés. A dopping veszélye. Ha beteg, milyen sportot válasszon, mire kell kiemelten figyelni? stb.

A GYERMEKSPORT című könyvet megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).
Nagyobb (10 db feletti) egybeni megrendelés esetén 10 % kedvezményt aduk!

A könyvben a következőkről olvashat: növekedés, korán és későn érő gyermek; várható felnőttkori testmagasság, mozgásfejlődés gyermekkorban, serdülőkorban; állóképesség, erő, gyorsaság, hajlékonyság fejleszthetősége; szív- és az érrendszer, keringési rendszer, csontok edzésadaptációja; a légzőrendszer fejlődése, gyermekkori sajátosságok, gyermekkori hőszabályozás, sportágválasztás; gyermekek sporttáplálkozása, étrend-kiegészítők folyadékpótlás, regeneráció és alvás jelentősége; túlterhelés, túledzettség; a sport káros hatásai; szívbeteg-, magasvérnyomásos, cukorbeteg gyermekek fizikai aktivitása; asztma és a sport; gyermekkori elhízás és a mozgás; fogyatékossággal élők, epilepsziás gyermekek sportolása (részletes tartalomjegyzék a bejegyzés végén olvasható!)

A GYERMEKSPORT könyv (szerzője Dr. Vannai Judit gyermekorvos, sportorvos) a gyermekek és fiatalok mindennapi fizikai aktivitásának, sporttevékenységének kérdéseivel foglalkozik közérthetően, szülőknek, pedagógusoknak, (sport)szakembereknek ajánlott. A szerző (Dr. Vannai Judit) gyermekorvos, sportorvos!
Vannai Judit könyve gyermekgyógyászok és utánpótláskorú sportolókkal foglalkozó edzők és pedagógusok számára alapvető információs forrás, szülők számára pedig az a megbízható tudásanyag, amely segít eligazodni az internet világában ránk zúduló hatalmas és ellentmondásos információ-tömegben.

M E G J E L E N T !

A GYERMEKSPORT könyvet megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).
Nagyobb (10 db feletti) egybeni megrendelés esetén 10 % kedvezményt aduk!

A könyv megjelenését a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Nagy Béla Programon keresztül támogatja!

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *