Betöltés

Mit keresel?

Aktív felnőttek Aktív idősek

Mintha csak olimpikonoknak találta volna ki a természet

Megoszt
ginzeng

Bármennyire különös, de a természet csodálatos alkotásai között találhatunk olyanokat, amelyek mintha élsportolóknak lettek volna kitalálva. A ginzeng is ilyen, hiszen nem csupán a fáradt szervezetet képes regenerálni, hanem a fizikai és szellemi teljesítményt is tudja fokozni.

A szerteágazó, jótékony hatás az úgynevezett „adaptogének” sajátossága. Ez olyan természetes növényi hatóanyagok gyűjtőneve, melyek meglehetősen nagy dózisú orvosi alkalmazása is biztonságos, emellett egészségkárosító mellékhatást nem okoznak.

Az adaptogének szabályozó hatást fejtenek ki, emellett a stresszorokhoz (magas hőmérséklet, hideg, fáradtság, negatív érzelmi hatás, időeltolódás, extrém edzésterhelés) történő adaptációt (alkalmazkodást) segítik. Fokozzák a sejtek védekező rendszerének működését, segítenek megszabadítani a szervezetet a károsító anyagoktól.

hirdetés

A tonizáló kifejezés görög szóból ered, melynek jelentése „nyújtás”. A tonizáló vegyületek hatékony étrend-kiegészítők az egészséges, fizikailag aktív populáció számára. Elősegítik a fittséget, növelik az izom-állóképességet és semlegesítik a stresszorok szervezetre kifejtett romboló hatását. Hazánkban a legismertebb adaptogén hatású növény a ginzeng.

A ginzengnek számos faját különböztethetjük meg, amelyek között az egyik leghatékonyabb ginzeng gyökér az ún. Panax gingeng, C.A. Meyer. Ezen a ginzengfajtán számos klinikai vizsgálatot végeztek a G115 kivonat egyedi formájában.

A ginzeng kivonat hatékonysága attól függ, milyen mennyiségben tartalmaz aktív hatóanyagokat, amelyekből eddig több mint kétszázat különítettek el. A legfontosabb azonban a ginsenozidtartalom, a ginzeng gyógyszertani tulajdonságainak többségéért ugyanis a ginzenozidok felelősek. Az egyes ginzenozidok mennyisége a felhasznált ginzengfajától függnek.

A G115 standardizált ginzeng-kivonat minden adagja ugyanolyan mennyiségben tartalmazza a nyolc legfontosabb ginzenozidot. Minden adag ugyanolyan mennyiségű aktív hatóanyagot tartalmaz, és ugyanaz a hatása.

A klinikai vizsgálatok eredményei alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a ginzeng G115 hatékony módszert kínál a fáradtság csökkentésére, szellemi és fizikai teljesítmény fokozására, így az egész világon a ginzengkészítmények etalonjává vált.

Miért kedvező, ha az élsportolók és aktív szabadidő-sportolók ginzenggel egészítik ki étrendjüket? Nos, elsősorban az extrém terhelésekkel szembeni szellemi és fizikai erőnlét fokozása és tartós biztosítása, a regeneráció gyorsítása, érdekében érdemes jó minőségű, doppinglabor által bevizsgált ginzeng készítményt alkalmazni.

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.