Betöltés

Mit keresel?

Aktuális Receptek Sporttáplálkozás Sporttudomány

A SPORTTÁPLÁLKOZÁS részletes útmutatója (Anita Bean könyvének 8. kiadása magyarul)

Megoszt

A sporttáplálkozás részletes útmutatója” című könyv egy gyakorlati kézikönyv amatőr és profi sportolóknak, receptekkel, mintaétrendekkel, edzéstervekkel! Csak a kiadónál rendelhető!

A sporttáplálkozás részletes útmutatója” című könyv egy meghatározó gyakorlati kézikönyv mindazok számára, akik egészségre és teljesítményelőnyre vágynak. Anita Bean ismét sikeresen demisztifikálja a sportolók táplálkozását és étrendjét a maga utánozhatatlanul világos és tömör stílusában. Az elmélet mellett az “A sporttáplálkozás részletes útmutatója” című könyv tele van gyakorlati tanácsokkal – javasolt menükkel, receptekkel (több, mint 60 db) és étkezési tervekkel (közel 20 db), amelyek minden edzésprogramhoz relevánsak. Az egyik legelismertebb sporttáplálkozási szakértő által írt, teljesen frissített és átdolgozott kiadás a legújabb kutatásokat és információkat tartalmazza a siker érdekében.

Miről szól a könyv: Sporttáplálkozás áttekintése (energia, anyagcserék, energiaszolgáltató folyamatok, fáradás és annak kitolása stb.); Szénhidrátok és a teljesítmény, magas és alacsony CH étrend, Training Low és társai, periodizáció, GI, mennyit, mikor, milyen formában, fehérje+szénhidrát; Fehérjeszükséglet a sportban, mennyire és mikor van szükségem, melyik fehérje mire való, hogy hasznosul?, ha túl sok, ártalmas?; Vitaminok és ásványi anyagok, mennyit, mikor és miért? melyik mire való és miben található?; Étrend-kiegészítők, Mik ezek pontosan? Hogy és kinél működik? Van rá bizonyíték? Szükségem van rá? Van mellékhetása?; Hidratáció, mikor, mit és mennyit kell innom, edzés előtt, alatt, után, bélrendszeri problémák, alkohol és sport?; Testzsír és az étrend zsírtartalma, hogy mérem? kell a testzsír? Étkezés és zsír: telített, telítetlen, transz stb., ómega-3, ómega-6; Súlycsökkentés, mennyi szénhidrát, fehérje, zsírbevitel alatta? Milyen edzésmunka kell? Súlynövelés, mennyi a reális, azt hogy lehet gyorsan elérni, súlygyarapítási tippek; Női sportolók táplálkozása; Fiatal sportolók táplálkozása, mennyit, mit, kell fehérjekiegészítés?, mit, mikor, mennyit, mit ne, miben térnek el a felnőttektől; Vegetáriánusok, vegánok, alkalmas sportolóknak, fehérjebeviteli szempontok, csapdák, különleges megfontolások, menütervező; Veterán sportoló, öregedés és teljesítmény, mi változik, mire kell jobban figyelni; Versenytáplálkozás; Egyéni terv kidolgozása; Receptek, étrendek)

A SPORTTÁPLÁLKOZÁS részletes útmutatója (Anita Bean könyvének 8. kiadása magyarul). A fordítás Kőrösi Éva sportdietetikus kiváló és szakértői munkája!

A könyvet a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni. Ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).
Nagyobb (10 db feletti) egybeni megrendelés esetén 10% kedvezményt adunk!

A SPORTTÁPLÁLKOZÁS RÉSZLETES ÚTMUTATÓJA

Ennek a bestseller kézikönyvnek a nyolcadik kiadása egy gyakorlati kézikönyv azok számára, akik teljesítményelőnyre vágynak. A sportteljesítmény szempontjából fontos szempont, hogy mit és mikor eszel és iszol. Akár élsportoló vagy, akár csak rendszeres sportolsz, mozogsz, az egészséges táplálkozás segít abban, hogy nagyobb energiával edzzél, növeld az erődet és az állóképességedet és gyorsabban regenerálódj az edzések között.

ÖNMAGADNAK IS MEGTERVEZHETED A SPORTTÁPLÁLKOZÁSODAT, FOLYADÉKPÓTLÁSODAT!

Akár élsportoló vagy, akár csak rendszeresen sportolsz, mozogsz, a helyes (sport)táplálkozás segít abban, hogy nagyobb energiával edzzél, növeld az erődet és az állóképességedet és gyorsabban regenerálódj az edzések között.

A SPORTTÁPLÁLKOZÁS RÉSZLETES ÚTMUTATÓJA könyv a korábbi írások teljesen frissített és átdolgozott kiadása a legújabb élvonalbeli kutatások eredményei szerinti gyakorlati ajánlásokat ad és több mint 50 finom, egészséges, könnyen elkészíthető receptet tartalmaz.

A SPORTTÁPLÁLKOZÁS RÉSZLETES ÚTMUTATÓJA könyv a következő témákkal kapcsolatos, könnyen megvalósítható útmutatásokat tartalmaz, melyek segítségével akár ÖNMAGADNAK IS MEGTERVEZHETED A SPORTTÁPLÁLKOZÁSODAT, FOLYADÉKPÓTLÁSODAT!

  • az állóképesség, az erő és a teljesítmény maximalizálása
  • az optimális kalória-, szénhidrát- és fehérjeszükséglet kiszámítása
  • tanácsok a testösszetétel javítására
  • konkrét tanácsok nőknek, gyermekeknek, érett sportolóknak és vegetáriánusoknak
  • étkezési tervek a testzsír csökkentésére, az izmok gyarapítására és a versenyre való felkészülésre
  • hidratálás és folyadékbevitel
  • sportolóknak szánt étrend-kiegészítők
A sporttáplálkozás részletes útmutatója című könyv

A szerzőről, Anita Bean-ről

Anita Bean BSc díjnyertes regisztrált táplálkozási szakember, egészségügyi író, szerző és sportoló. A sport- és testedzéstudományra szakosodott, saját táplálkozási tanácsadást vezet és a rekreációtól az elitig minden szinten tanácsot ad a sportolóknak. Számos táplálkozási és fitnesz könyv szerzője, többek között: „Étel a fitneszhez”, „A vegetáriánus sportoló szakácskönyve” és „A futó szakácskönyve”.

A fordítóról, Kőrösi Éva sportágspecifikus dietetikus szakemberről

Kőrösi Éva számos sportágat kipróbált már, gyermekkorában szertornázott, úszott és atletizált, azonban a birkózás volt az, ami igazából magával ragadta. Ezt a sportágat 2014-ig élsportolói (válogatott) szinten űzte. Véleménye szerintem „a sport egy varázsszőnyeg, ami bárhová elrepít”.
Dietetikusi végzettségét 2015-ben a SOTE-ETK karán szerezte meg, majd 2020-ban Sportspecifikus dietetikus diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte meg, 2017 óta a Magyar Birkózó Szövetség dietetikusa. Számos más sportklubbal és sportolóval is együtt dolgozik, a sporttáplálkozás a fókusza, különös tekintettel a súlycsoportos sportágakra.
Elérhetőségei: diet.korosieva@gmail.com ill. www.sportperformance.hu

További megrendelhető könyveinkről (Edzésélettan, Gyermeksport, Sportpszichiátria, Fitnesz és személyi edzés) ide kattintva olvashat!

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *