Betöltés

Mit keresel?

Egészség Fitnesz PR cikk Sporttudomány

SZEMÉLYI EDZÉS HALADÓKNAK könyv (szerk: Paul Hough és Brad Schoenfeld)

Megoszt

Ez a fantasztikus szerzői gárda által írt könyv lehetővé teszi az olvasók számára, hogy jobban megértsék a személyi edzés fontos összetevői – például kliensek viselkedésváltozása, motiválása, testösszetétel változtatás, táplálkozás, a fittségi állapot nyomon követése, edzés típusok és edzésprogramok tervezése, női, várandós ill. idősebb kliensek, regenerációs technikák stb. – mögött meghúzódó tudományos indoklást és iránymutatást kapjon ezek gyakorlati megvalósításában. Minden fejezet összefoglalja a legmodernebb tudományos kutatások eredményeit és gyakorlatban használható ajánlásokat tesz az optimális edzésmódszerek azonosítása és a fitnesziparban elterjedt néhány mítosz eloszlatása érdekében.

Megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 9.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).

Az új kiadás fejezeteit több tudományág – többek között az erőnlét és kondicionálás, a fiziológia, a pszichológia és a táplálkozás – nemzetközileg elismert szakértői írták. A szerzők értelmezték és összefoglalták a tudományos bizonyítékokat, és bizonyítékokon alapuló ajánlásokat fogalmaztak meg, lehetővé téve az olvasók számára, hogy felfedezzék a legújabb koncepciókat és kutatási eredményeket, és alkalmazzák azokat a gyakorlatban.

Ez a könyv a fitneszoktatók, személyi edzők, valamint a sport- és testmozgást tanuló hallgatók számára nélkülözhetetlen. A könyv felbecsülhetetlen értékű forrás a fitneszkurzusok, a testmozgástudományi szakok és a testmozgással foglalkozó szakemberek szakmai fejlődéséhez és gyakorlati munkájához.

Személyi edzés haladóknak könyv borítója

Tartalom:

 • Bizonyítékalapú gyakorlat a személyi edzésben (Anoop T. Balachandran és Brad J. Schoenfeld)
 • A kliens változásának támogatása (Gary Mendoza és Gabrielle Fundaro)
 • Táplálkozás (Alan Aragon)
 • Egészségügyi és fittségi állapotfelmérés (Paul Hough, Cody Haun, Neil Stanley és Nick Tumminello)
 • Edzéselvek (Eric Helms)
 • Az edzés tervezése (Paul Hough és Cody Haun)
 • Hosszú távú programtervezés (periodizáció) (Stuart N. Guppy és G. Gregory Haff)
 • A bemelegítés (Ian Jeffreys)
 • Állóképességi edzés (Paul Hough)
 • Magas intenzitású intervallumos edzés (HIIT) (Paul Hough Cedric, Paul és Martin)
 • A core edzése (Marc Surdyka és Sam Spinelli)
 • Ellenállásos edzés (Paul Hough)
 • Edzés a testösszetétel javítására (Paul Hough)
 • Női kliensek (Jess Cunningham és Kay Robinson)
 • Idősebb kliensek (Sean Wilson és Ben Kirk)
 • Várandós kliensek (Marlize De Vivo)
 • Az edzésből való regenerálódás (helyreállítás) (Paul Hough és Shona Halson)

Megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 9.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).

Megrendelhető könyveink

A Személyi edzés haladóknak című könyv szerkesztőiről:

 • Paul Hough, PhD az Oxford Brookes University (Egyesült Királyság) sport- és edzéstudományi előadója. Pályafutását a fitnesziparban kezdte, miközben sporttudományi, valamint erőnléti és kondicionálási tanulmányokat folytatott. Paul a BASES akkreditált sport- és edzéskutatója, aki sport- és edzéstudományi támogatást nyújt profi és amatőr sportolóknak, a nyilvánosság tagjainak és külső szervezeteknek. Paul számos sportágban, többek között az atlétikában, a teniszben és a Forma-1-ben is dolgozott már elit kategóriás sportolókkal. Paul vezető és segédkutatóként kutatási projektekben vett részt, és számos tanulmányt publikált tudományos folyóiratokban. Jelenlegi PhD-kutatásának középpontjában az áll, hogy az alvás hogyan befolyásolja az atlétikai teljesítményt.
 • Brad Schoenfeld, PhD, CSCS, CSPS, FNSCA, a New York-i Bronxban található Lehman College edzéstudományi docense, ahol az emberi teljesítmény és fitnesz program végzős igazgatója. Brad több mint 250 lektorált tudományos cikket publikált különböző edzéssel és sporttáplálkozással kapcsolatos témákban, és ő a szerzője a “Science and Development of Muscle Hypertrophy” című alapvető tankönyvnek. 2016-ban megkapta az Egyesült Államok Sportakadémiája által odaítélt Dwight D. Eisenhower Fitness Awardot, valamint elnyerte a 2018-as National Strength and Conditioning Association Young Investigator of the Year Awardot. Korábban a New Jersey Devils hokiszervezet sporttáplálkozási szakértőjeként dolgozott.

Megrendelni a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet. Ára 9.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár belföldön).

Személyi edzés haladóknak könyv borítója
Tagek

Talán ez is érdekel