Betöltés

Mit keresel?

Parasport Sport és szexualitás Teljesítményfokozás

Szex és teljesítményfokozás

Megoszt

A szex , a szexuális élet komoly meghatározója a vitalitásnak, a teljesítménynek és magának az életkedvnek. Pro- és kontra hatással van egyik a másikra.

Mint mindenkinél, a sportolóknál sincs ez másképp …  

A szexuális élet komoly meghatározója a vitalitásnak, a teljesítménynek és magának az életkedvnek. Pro- és kontra hatással van egyik a másikra. Nem csak a van vagy nincs jellege miatt. Döntően a megélés színvonala a fontos. Amikor a valódi vágyak kibontakoznak, az átélt szenvedély egy csipetnyi kételyt sem hagy maga után és az elfojtásnak nyoma sincs a lélekben, akkor és csak akkor képes a tökéletes eredmény kibontakozni az élet minden területén. Több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött, nyugodt szívvel kijelentem, hogy a szexualitásban történt elfojtás, a várt teljesítmény elmaradását okozza.

hirdetés


Miért?

Mert energetikailag képtelen a maximális teljesítményre az, akinél a szelepek le vannak zárva. Miután a test-lélek-szellem tökéletes harmóniában „dolgozik” a megszületés pillanatától, az utolsó lehelletig, nincs az a tudati elfojtás, amely felül tudná írni a lélek parancsát és vágyát. A meg nem élt szexuális attitűd, az önmaga előtt sem vállalt vágy és szenvedély elnyomása, egy „hátsó polcra” helyezése a tudatalattiban, sajnos a valóságban megélhető siker kerékkötője lehet. Igen. Lehet sikeres valaki és képzeljük el, hogy még sikeresebbé tudna válni … és aki sikertelen, szárnyakat kaphat és száguldhat a győzelem országútján.

„Csak” ennyi lenne?

Szex és teljesítményfokozás

Természetesen nem. Hiszen az edzés, az elszántság, az akarat és a fizikum, mind szükségeltetik a győzelemhez. Én azt állítom, hogy ez is egy szelete a győzelemhez vezető útnak … Viszont ahogy a testet, a lelket, úgy a szexuális életet is ápolni kell, figyelni kell rá.

Az aszexualitást sokan fizikai teljesítménnyel szokták kompenzálni. Tehát amikor nincs megfelelő szexuális élet, egyre stresszesebbek a napok és azért, hogy ez csökkenjen, elmegy futni, súlyzózni, boxolni, aerobikra vagy más testmozgásra az illető, ami sokkal jobb, mintha az autóvezetés közben ordibálással, a partner verésével vagy a munkahelyen a kollégák egzecirozásával érné el a megfelelő endorfin és adrenalin szintet.

Ami ideig-óráig még jó is lehet, de ez az endorfin és adrenalin hormon (boldogság hormon) termelés nagyon rövid ideig tart és utána újból ott az a nagy űr, amelyet újabb edzés kell kövessen. Ez az ördögi kör, amely miatt napról napra mennek sportolni azok az amatőr sportolók is, akik egyébként, a számukra tökéletes szexualitás megélésekor csak mondjuk fele vagy negyed annyit sportolnának. Az élsportolóknál picit más a helyzet, hiszen őket a nem megélt szexualitás vagy a nem úgy megélt szexuális aktus, ahogy ő szeretné, nem az edzés gyakorisága irányába tolja csak, hanem a profi munkájának lesz a gátja. Hiába lenne képes az olimpia megnyerésére, „önmaga alatt teljesít”.

Megfigyelték, hogy a megélt szexuális vágy, nem csak endorfin és adrenalin hormont termel illetve nem csak felületi szinten. Olyan mélyről jövő elégedettség érzet, boldogság tudat és vitalitás dózishoz jut a szervezet, amely mint a Főnix madarat, a poraiból tudja feltámasztani a testet.

Régebben az edzőtáborokban és a nagy versenyek előtti időszakokban nem engedték az aktív szexuális életet. És akkor finom voltam, mert sok edző egyenesen TILTOTTA! Nem is olyan régen történt, hogy a szakma is belátta, a szexuális élet és az aktivitás jelentőségét és ma már szerencsére nem nagyon hallani ilyen tiltó hangokat. Ezért fontos akár csapat-, akár egyéni sportág sportolójához egy olyan segítő szakember, aki otthon van ebben a témában!

Szerző: Szigeti Krisztina (www.szexualcoach.hu)

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.