Újévi fogadalom javaslatok utánpótlás sportolóknak

Share

Törekedjünk arra, hogy az utánpótlás sportolóknak megtanítsuk mindazt, amit tudniuk kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek a választott sportágukban. Az utánpótlás sportprogramokban eltöltött idő segíthet nekik olyan készségek elsajátításában, amelyekre az életben is szükségük van – mint például az önbizalom, a csapatmunka és a sportszerűség.

A 2022-es év közeledtével az utánpótlás sportok résztvevői talán újévi fogadalmi ötleteket keresnek, amelyek segítenek nekik abban, hogy jobb sportolókká váljanak. Íme néhány ötlet, amely segíthet gyermekének abban, hogy a 2022-wa évben az élete legjobb szezonja legyen.

Dolgozni fogok a sportszerűségemen

A jó sportszerűség azt jelenti, hogy a játékban részt vevő valamennyi résztvevővel – beleértve a csapattársakat, a versenyző játékosokat, az edzőket, a bírókat és a szülőket – tisztelettel bánunk. Sokféleképpen segíthetsz utánpótlás sportolónak abban, hogy jó sportoló legyen:

  • Legyen pozitív a hozzáállása.
  • Fogj kezet a másik csapattal a mérkőzés előtt és után.
  • Ne vitatkozz a játékvezetői döntésekkel.
  • Soha ne ingereld vagy piszkáld a versenytársakat.
  • Játssz a szabályok szerint.
  • Segíts egy másik játékosnak, aki elesett, még akkor is, ha a másik csapatban van.
  • Legyél büszke minden győzelemre, de ne szálljon a fejedbe.
  • Fogadd el a vereséget nyafogás vagy kifogások keresése nélkül.

Jobban odafigyelek majd a csapattársaim igényeire

Ez a sportszerűség egyik eleme. Minden sportolónak meg kell tanulnia, hogy nem egy-egy játékosról van szó – hanem a csapat egészéről. Íme néhány cél, amire bátoríthatja gyermekét:

  • Törekedjen arra, hogy megértse a csapattársai kihívásait.
  • Vállalja a felelősséget a hibáiért.
  • Szurkolj a csapattársaidnak, még akkor is, ha a saját játékoddal kapcsolatban elkedvetlenedtél.
  • Passzold a labdát valakinek, akinek egy ideje nem volt lehetősége játékba kerülni.

Türelmes leszek

A sportolói sikerhez nincs meghatározott időkeret. Néhány játékos természeténél fogva tehetséges, de a legtöbbjüknek nagyon keményen meg kell dolgozniuk, hogy elérjék a céljuket. Sajnos sok sportoló abbahagyja, ha a sportág nem természetes számára, és lemond a szórakozás, a barátság és a fittség lehetőségéről, amit az utánpótlás sport nyújt. Ne hagyja, hogy ez megtörténjen gyermekével! Bátorítsa őket, hogy legyenek türelmesek, és tudják, hogy a siker 90 százaléka csak az elvégzett munka eredményeként érhető el.

Eleget fogok pihenni

A pihenés minden korú és képességű sportoló számára kritikus fontosságú. Ez azt jelenti, hogy a gyermeke pihenőidőt kap az edzések, mérkőzések és versenyek között.

Az elegendő pihenés azt is jelenti, hogy minden éjszaka körülbelül 10 órát alszik. Az iskoláskorú gyermekeknek szükségük van erre az alvásmennyiségre a fizikai növekedéshez, az agy fejlődéséhez és a jó mentális állapothoz.

Időt fogok fordítani arra, hogy a rugalmasságomra összpontosítsak

Az utánpótlás sportsérülések csökkentésének kulcsa, hogy rugalmasabbá váljunk. Emlékeztesse gyermekét, hogy minden edzés és játék előtt nyújtson és melegítsen be, hogy teste laza maradjon. Bátorítsa őket, hogy végezzenek statikus nyújtásokat, hogy megnyújtsák szalagjaikat és inaikat. Ezután kérje meg őket, hogy öt percig végezzenek kíméletes tevékenységeket, például ugrálást és helyben futást, hogy bemelegítsék az izmaikat.

Nem fogok félni kockázatot vállalni

Ha azt veszed észre, hogy gyermeked azért hoz biztonságos döntéseket, mert fennáll a kudarc lehetősége, bátorítsd arra, hogy változtasson a gondolkodásmódján. Hiszen a versenyzés eleve kockázatos, mert vagy győzelemhez vagy vereséghez vezet. A fiatal sportolók 2022-ben állítság bátran kihívás elé maguknak, vállaljanak bátran kockázatot (pl. próbáljanak ki egy új sportágat, amelyről keveset tudnak). A gyerekek büszkék magukra, amikor rájönnek, hogy nem adták fel!

Fenntartom a sport és a magánélet egészséges egyensúlyát

Ha gyermeke imádja a sportot, könnyen előfordulhat, hogy ez a szenvedély felemészti minden szabadidejét. Fontos azonban, hogy a sport, az iskola, a barátok és a családi idő egyensúlyban legyen. Ha azt veszi észre, hogy gyermekét túlterheli a jelenlegi edzésprogramja, fontolja meg, hogy olyan egyesülethez viszi át, amely segít a családjának a sport és a magánélet jobb egyensúlyának megteremtésében, így segítve családjának az egész egyensúly elérésében!

hirdetés

forrás: i9sports