Sarokfájdalom … mi okozza? (x)

Share

Minden egyes lépés olyan erőkifejtést jelent a lábunkra, amely testsúlyunk két-háromszorosának felel meg. A kor előrehaladtával a talp kiszélesedik és a lábfej boltozata megsüllyed, a sarokcsontot körbe párnázó zsírszövet mennyisége lecsökken. Ez a jelenség az álló munkát végzőket vagy a túlsúllyal élőket életkortól függetlenül is érinti. A láb fiziológiás egyensúlyának felborulása, illetve túlterhelése fájdalmas gyulladást, illetve az elhúzódó gyulladás nyomán kialakuló csontkinövést idéz elő. Emiatt az emberek háromnegyede életben legalább egyszer szenved sarokfájdalomtól.

A sarokfájdalomra hajlamosító tényezők:

 • megrövidült, elgyengült izomzat
 • állómunka
 • sporttevékenység
 • életkor (40 év fölött)
 • testsúly, terhesség
 • nem megfelelő lábbeli

Talpi bőnye gyulladásom van?

A talpi bőnye egy vastag kötőszövetes lemez, ami a láb alsó részén fut végig, összekötve a sarokcsontot a lábujjakkal. Lengéscsillapítóként működik, alátámasztja a láb hosszanti boltozatát. De ha túlzott terhelés hatására túlnyúlik, vagy a kor előrehaladtával elveszíti rugalmasságát, apró szakadások keletkezhetnek rajta. Ez irritációt és gyulladást okoz, különösen az eredési pontnál, ami a sarokcsont csonthártyája.  A kezelés hiányában kialakuló krónikus gyulladás korlátozza a testmozgást és felborítja az izmok és ízületek összhangját a lábszárban.  A fájdalom hatására megváltozott járáskép további fájdalmas tünetekhez vezethet a lábban, a térdben, illetve a gerinc egyes szakaszain.

Bár fokozatosan alakul ki, a talpi bőnye gyulladásának a tünetei hirtelen jelentkezhetnek: nyilalló fájdalom a sarokcsont környékén a reggeli ébredést követő első lépéseknél vagy tartós ülést követő felállásnál. A fájdalom csökkenhet, ahogy növeljük a lépésszámot.

A plantar fasciitis tünetegyüttes 90%-ban 40 év felettieknél alakul ki. A becslések szerint 10 emberből legalább 1-nél kialakul talpi bőnye gyulladás az élete során.

Mi a megoldás?

Tökéletes ütéscsillapítás = azonnali fájdalomcsillapítás

A TULI’S sarokcsésze szabadalmaztatott két rétegű rácsszerkezete a talpon található egészséges zsírszövet biomechanikai funkcióit nyújtja:

 • a magasabb és rugalmasabb lamellák a sarok talajérintésekor keletkező ütődés elnyeléséért, tehát az azonnali fájdalomcsillapításért felelősek;
 • az alacsonyabb és erőteljesebb rugózású lamellák elnyelik az erőteljesebb ütődéseket, illetve rugóként funkcionálnak, lendületet adnak a láb gördítéséhez;
 • pótolja az elveszített zsírszövet vastagságát: 2-5 mm-rel megemeli a sarokcsontot, így csökkenti az Achilles-ínt érő terhelést.

Átfogó erősítő és nyújtó program = hosszú távú megoldás

A megfelelő nyújtó- és erősítő program kiküszöböl számos rizikófaktort, mint például a vádli izmok vagy az Achilles-ín megrövidülése, a boka mozgástartományának beszűkülése vagy a lábizmok gyengesége. Ez a sarokfájdalom kiújulásának megakadályozására a leghatékonyabb módszer.

Az Amerikai Láb-és Boka Ortopédiai Társaság (AOFAS) kétéves tanulmánya szerint a TULI’S sarokcsésze használatát erősítő- és nyújtógyakorlatokkal kombináló betegek 88%-ának megszűntek a fájdalmas tünetei.

Jobb terhelhetőség, izomegyensúly,  rugalmasság

A sérülések kezelésének legjobb módja annak megakadályozása, hogy a sérülés bekövetkezzen. Sok sérülés megelőzhető az alsó végtagon található izomzat és ínszalagok erejének, egyensúlyának és rugalmasságának javításával.

Nyújtsd a maximumot

A PROSTRETCH nyújtó- és erősítő eszköz egyedülálló, hintaszerűen billenő felületének segítségével a mozdulatsor közben fokozatosan tudja növelni a nyújtás mértékét, szemben a statikus nyújtó módszerekkel pl. lépcsőn vagy falnak támaszkodva. Amerikában már 25 éve a gyógytornászok, profi sportolók és edzők legkedveltebb eszköze a láb fájdalmának kezelésében.

Válassz teljeskörű megoldást!

A tartós gyógyulás érdekében kombináld a nyújtást és erősítést az azonnali fájdalomcsillapítással!

TULI’S Sarokcsészék

A TULI’S Sarokcsésze használata azonnal enyhíti a következő tüneteket:

 • Talpi bőnye gyulladásából adódó fájdalmat (Plantar Fasciitis);
 • Az Achilles-ín gyulladás okozta fájdalmat;
 • Az alsó lábszár elülső felén (sípcsont környékén) terhelés következtében kialakuló fájdalmat.

A TULI’S Gél”R” szabadalmaztatott, hőre lágyuló prémium minőségű rugalmas anyag, mely rendkívül tartós és higiénikus. Így akár műtéti heggel vagy mezítlábas viselet során is alkalmazható.

Termékválasztás menete

TULI’S Polar Bears gél sarokcsésze sarkantyúra

A lágy és kényelmes gél sarokcsésze körbe öleli a sarkat, miközben a nyomást áthelyezi és eloszlatja a sarok külső élein. A testhőmérsékletre enyhén lágyuló anyag felveszi a sarok formáját.

 • Tehermentesítés 2x lágyabb betéttel;
 • A kétféle anyagminőség kombinációja a sarokütődés erőhatásait a sarokcsontról a környező szövetek felé helyezi át

TULI’S GAITORS tehermentesítő ¾-es talpbetét

Az egyedülálló TULI’S Tehermentesítő ¾-es talpbetét kiválóan elnyeli a sarok talajjal való érintkezésekor keletkező ütődést és megfelelő alátámasztást nyújt a lábboltozatnak. A ¾-es betéthossznak köszönhetően nem emeli meg az előlábat, így nem szűkíti le a lábbeli belső terét. Bármilyen típusú lábbeliben hordható.

Rendszeres használata ajánlott:

 • amennyiben hosszanti lábboltozata alátámasztás igényel (lúdtalp, bokasüllyedés);
 • amennyiben álló munkát végez;
 • tartáshibából eredő hátfájdalom esetén;
 • Plantar fasciitis: a talpi kötőszövetes lemez gyulladása esetén;
 • sarokfájdalom esetén.

Forgalmazza: Rehab Zrt.