Betöltés

Mit keresel?

Aktuális

EDZÉSÉLETTAN könyv (szerző: Radák Zsolt)

Megoszt

Könyveink-et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni.

Ára 7.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár (belföldön)

AMIT MINDEN EDZŐNEK TUDNIA KELL: Dr. Radák Zsolt (egyetemi tanár, az MTA doktora) „EDZÉSÉLETTAN” című könyve az elméleti és gyakorlati nézőpontot kiválóan ötvözve az élettani folyamatokat sejti-, szervi- és szervezeti szinten értelmezi, hogy világosabb legyen az edzésmódszerek miértje. A kiadvány nemcsak terhelés-élettani könyv, hanem az edzésmódszerek hátterére és okaira is keresi a választ és módszereket is ajánl az edzéscélok megvalósításához. Részletes információkat ad az alapvető sejtfolyamatoktól az izomrendszer bemutatásán át az alkalmazkodás, fáradtság, képességfejlesztés, sporttáplálkozás, prevenció és sportgenetika témakörén keresztül a testedzés és öregedés összefüggéséig (sportélettan).

Ha érdekli, hogy serdülőkor előtt szabad-e izomerőt növelő ill. állóképességi edzést végezni, ha tudni akarja, hogy az erőt, az állóképességet, a gyorsaságot, a hajlékonyságot és az agilitást, a VO2max-ot vagy az izomrostok típusát milyen módszerekkel lehet mérni ill. megbecsülni, ha kíváncsi, hogy milyen egy korszerű edzés struktúrája és élettana, milyen a makro- és mikro edzésciklusok szerkezete és élettana, milyen az aerob- ill az anaerob állóképesség fejlesztésének makrociklusa, hogy lehet az izomkeresztmetszet fokozását, a explozív erőt, a gyorsaságot fejlesztő makrociklusokat felépíteni, milyennek kell lennie az alapozó-, a verseny-, az átmenti- és a pihenőidőszakainak szerkezetének és fiziológiájának és mik a labdajátékok edzéstervezésének jellegzetességei, akkor RENDELJE MEG és olvassa el az EDZÉSÉLETTAN könyvet!

Az EDZÉSÉLETTAN könyv tartalomjegyzéke:

 1. Alapvető sejtfolyamatok, sejtszintű alkalmazkodás és anyagcsere
 2. Izomrendszer, izomműködés, rosttípusok
 3. Alkalmazkodás, fáradás, túledzés
 4. Erőfejlesztés elmélete és gyakorlata
 5. Az állóképesség elmélete és fejlesztésének módszertana
 6. Gyorsaság, mint komplex kondícionális képesség
 7. Ízületi mozgékonyság
 8. Sporttáplálkozás
 9. Prevenció és testedzés
 10. Testedzés és öregedés
 11. Sportgenetika
 12. Sportolók tesztelése
 13. Az edzéstervezés élettana: periodizáció

A könyv szerzője Prof. Dr. Radák Zsolt:
A szerző a Magyar Testnevelési Egyetemen szerezte tanári és atlétika szakedzői diplomáját. Kiváló tanároktól tanulhatott, mint például Dr. Kovács Etele, Dr. Tihanyi József, Dr. Miltényi Márta. Nagy büszkeséggel tölti el a tudat, hogy Nobel-díjas tudóstól vehette át a japán Tsukuba Egyetemen szerzett PhD oklevelét. Japánban szintén nagyon szerencsés volt, hiszen Hideki Ohno és Sataro Goto professzorok laborjában dolgozhatott és megtanulhatott molekuláris biológiai módszereket, melyekkel a testedzés hatásait vizsgálja a mai napig. 1996-ban visszatért a TF-re, ahol azóta is lelkesen dolgozik, 2003-óta egyetemi tanárként és az MTA doktoraként. Több éven át volt felelős a TF tudományos munkájáért, mint dékánhelyettes (Semmelweis Egyetemmel közös időszak 2000-2014) és dolgozhatott dékánként is. Újra alapította a TF tudományos kutató intézetét, ami ma már Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ néven dolgozik és boldog, hogy ügyes, tehetséges PhD hallgatókkal dolgozhat. Számos külföldi egyetemen dolgozott vendég professzorként, mint például a japán Toho, Juntendo, Waseda Egyetemek, az amerikai Texas Egyetem, a taiwani Sport Egyetem, vagy a kínai Peking Sport Egyetem. Több mint tíz nemzetközi tudományos lap szerkesztő bizottsági tagja és háromnak társ szerkesztője. Szerkesztett könyve jelent meg a Human Kinetics és a Meyer and Meyer kiadóknál, Free Radicals in Exercise and Aging és Exercise and Diseases címmel. 2018-ban az Elsevier kiadóhoz tartozó Academic Press adta ki a Physiology of Exercise Training című könyvét, ami a jelen könyv angol nyelvű verziója. Radák Zsolt professzor több mint 200 tudományos közleményt írt, melyek nyomát a tudományos életben több mint 10.000 idézettség jelzi.

Könyveink-et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni.

Tagek

Talán ez is érdekel