Betöltés

Mit keresel?

Aktuális Sportszülők

Megrendelhető könyveink

Megoszt

Kiváló, nemzetközileg is elismert szerzők (hazai és külföldi) összefoglaló és közérthető írásai sportolóknak, sport-szakembereknek és a fitneszipar minden résztvevőjének.
A sportvilágban, az egészség- és fitnesziparban dolgozóknak abszolút kötelező” (YMCA)

Könyveink -et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni. A kiszállítás ára 800,- Ft/alkalom (belföldön).

SPORTPEDAGÓGIA: elmélet, módszertan és gyakorlat könyv (szerkesztette Bognár József, Prof. Dr.)
Ára 8.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.

Ebben a 6 hazai egyetem 12 kiváló szerzője által írt, fantasztikusan gazdag tartalmú SPORTPEDAGÓGIA könyvben a sportra vonatkozó fontos pedagógiai tudnivalók korszerű szemléletben, a modern tudományosság elvei szerint összegződnek mind elméleti, mind módszertani és mind gyakorlati megközelítésben. A leendő testnevelő, edző és más sportszakember a saját tevékenységi körében a szakmai munkáját megszabó normákat és cselekvési lehetőségeket ismerheti meg belőle, segítségével ráláthat a sportbeli tevékenységek bonyolult sporttudományos és pedagógiai összefüggéseire, megértheti saját szerepét a sportoló ember és szélesebb értelemben a társadalom fejlesztésében.

Kinek készült, kinek szól ez a könyv? Röviden: az edzőkön és testnevelőkön kívül a nem oktatással foglalkozó sportszakemberek (sportvezető, a sportszervező, a sportmenedzser, a rekreációs szakember, a sportpszichológus stb.) is megtalálhatják a maguk számára releváns sportpedagógiai tudást megalapozó fejezeteket e könyvben.

Sportpedagógia könyv

ERŐNLÉTI EDZÉS: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat könyv (szerk.: Anthony N. Turner; Paul Comfort)
Ára 9.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.

Fantasztikus szerzői gárda (A „Strength and Conditioning Journal” lap szerkesztőivel), a nemzetközi edzői gyakorlat elméleti háttérrel igazolva! A kb. 500 oldalas könyvben tárgyalt témák (melyek gyakorlati alkalmazását 100 ábra és 52 táblázat segíti): Az izom erejének és teljesítményének fejlesztése / Nyújtásos-rövidüléses ciklus és izom-ín merevség / Az állóképesség megértése és fejlesztése / Ismétlődő sprintképesség / Konkurrens edzés / Periodizáció / Stratégiák a sportoló regenerálódásának fokozására / Versenynapi teljesítmény előkészítése / Tesztelés és adatelemzés, eredménye bemutatása / Excentrikus edzés / Klaszter sorozatok / Mozgásszűrés, a mozgásminőség értékelése / Az erőedzés / Olimpiai súlyemelés a sportteljesítményért / Plyometrikus edzés / Az irányváltoztatás és az agilitás edzése / Gyorsasági és felgyorsulási edzés …. Fantasztikus szerzői felállás, amely még tovább növeli a könyv hitelességét. Részletes ismertető ide kattintva érhető el!

Erőnléti edzés könyv

GYERMEKEK SPORTTÁPLÁLKOZÁSA (szerzője Rédli Dóra sportdietetikus).
Ára 7.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.

Gyermekek sporttáplálkozása … a hiánypótló kézikönyv utánpótlást nevelő szülőknek, edzőnek és gyermekeknek, szerzője Rédli (Ignits) Dóra sportdietetikus. A 220 oldalas és közel 60 recepttel színesített könyv iránymutatást és gyakorlati tanácsokat ad az utánpótlás sportolók ideális egészséges fejlődéséhez és teljesítményének növeléséhez. Részletes ismertető ide kattintva érhető el!

Tartalomjegyzék:

 • Gyermekek, sport és táplálkozás;
 • Mitől jó egy étrend a sportoló gyermek számára;
 • Utánpótlás sportolók testösszetétele;
 • Legfontosabb tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék és zsírok);
 • Vitaminok és ásványi anyagok;
 • Folyadékbevitel és a teljesítmény;
 • Kezdve az alapoktól (bevásárlás és a kamra);
 • Segítség az iskolában;
 • Megfelelő regeneráció, alvás;
 • Edzések körüli táplálkozás;
 • Versenyek, mérkőzések és edzőtáborok;
 • Zöldségek és gyümölcsök jelentősége a sportban;
 • Immunrendszer és táplálkozás;
 • Étrend-kiegészítés gyermekkorban;
 • Összegzés: Szülőként, Edzőként mit tehetek, mire figyeljek;
 • Egyszerű tanácsok az ifjúságnak.
Gyermekek sporttáplálkozása

SPORTPSZICHOLÓGIA AZ EDZŐI MUNKÁBAN könyv (szerző: Adam R. Nicholls; UK)
Rendelhető. Ára 8.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár.

Sportpszichológia az edzői munkában

Egy teljesítményfokozást, hatékonyságot segítő könyv az edzői munka mindennapjaira! A hatékony edzők ismerik a sportpszichológia alapjait, így a sportolókkal való hatékony interakció lehetőségeit, az optimális sportkörnyezet megteremtésének fontosságát, a sportolók pszichológiai szükségleteinek felmérésének jelentőségét és eszközeit és a teljesítmény maximalizálásához szükséges mentális tréning módszereit. Világosan és közérthetően mutatja be a sportpszichológia alapelveit és gyakorlatát az edzői munkafolyamatban. A könyv a legfrissebb kutatásokra és elméletekre támaszkodva ismertet azokat a gyakorlatias pszichológiai eszközöket és technikákat, amelyeket az edzők arra használhatnak, hogy a leghatékonyabb fejlődést és a legnagyobb teljesítményt kihozzák sportolóikból. A könyv lépésről lépésre nyújt útmutatást olyan kulcsfontosságú témákról, mint például:

 • A sportolók szükségleteinek felmérése
 • A tudatosság elősegítése a célmeghatározás és a teljesítményprofilozás révén
 • Speciális populációk hatékony edzése (pl. gyermekek, serdülők, felnőttek és tanulási nehézségekkel küzdő sportolók)
 • A doppinggal kapcsolatos kedvező attitűdök csökkentése, doppingra való hajlam csökkentése
 • Az edző és a sportoló közötti hatékony kapcsolat kialakítása, fenntartása, konfliktuskezelés
 • A nyomás alatti helyzetekben való leblokkolás megelőzése
 • Mindfulness technikák
 • Mentális képalkotás

GYERMEKSPORT (Vannai Judit) – Fizikai aktivitás a megszületéstől a felnőtté válásig
Ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.
A könyvben a következőkről olvashat: növekedés, korán és későn érő gyermek; várható felnőttkori testmagasság, mozgásfejlődés gyermekkorban, serdülőkorban; állóképesség, erő, gyorsaság, hajlékonyság fejleszthetősége; szív- és az érrendszer, keringési rendszer, csontok edzésadaptációja; a légzőrendszer fejlődése, gyermekkori sajátosságok, gyermekkori hőszabályozás, sportágválasztás; gyermekek sporttáplálkozása, étrend-kiegészítők folyadékpótlás, regeneráció és alvás jelentősége; túlterhelés, túledzettség; a sport káros hatásai; szívbeteg-, magasvérnyomásos, cukorbeteg gyermekek fizikai aktivitása; asztma és a sport; gyermekkori elhízás és a mozgás; fogyatékossággal élők, epilepsziás gyermekek sportolása … (ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár)

SPORTPSZICHIÁTRIA (Resch Mária) – a sportolók lelki védelméért
Ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.

A könyvben a következőkről olvashat: sportspecifikus evészavarok, alvászavar és sportteljesítmény, testképzavarok a sportban, jó és rossz stressz, túledzés és lelki következményei, agyrázkódás, verseny alatti szorongás, agresszió a sportpályán, drog és doppingszer használat, sportolói körben gyakoribb alkoholfogyasztás, sportszemélyiség, személyiség tartós megváltozása doppingszer használata miatt … (ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár)

 

Edzésélettan könyvEDZÉSÉLETTAN könyv (szerző: Radák Zsolt)
Ára 7.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.
Ha érdekli, hogy serdülőkor előtt szabad-e izomerőt növelő ill. állóképességi edzést végezni, ha tudni akarja, hogy az erőt, az állóképességet, a gyorsaságot, a hajlékonyságot és az agilitást, a VO2max-ot vagy az izomrostok típusát milyen módszerekkel lehet mérni ill. megbecsülni, ha kíváncsi, hogy milyen egy korszerű edzés struktúrája és élettana, milyen a makro- és mikro edzésciklusok szerkezete és élettana, milyen az aerob- ill az anaerob állóképesség fejlesztésének makrociklusa, hogy lehet az izomkeresztmetszet fokozását, a explozív erőt, a gyorsaságot fejlesztő makrociklusokat felépíteni, milyennek kell lennie az alapozó-, a verseny-, az átmenti- és a pihenőidőszakainak szerkezetének és fiziológiájának és mik a labdajátékok edzéstervezésének jellegzetességei, akkor RENDELJE MEG és olvassa el a könyvet! (ára 6.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár)

FITNESZ ÉS SZEMÉLYI EDZÉS (szerző: Tánczos Zoltán)
Ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom belföldi kiszállítási felár.
Közérthető stílusban megírt szakmai könyve egyrészt a korszerű fitneszgépek és eszközök használatának teljes körű, részletes leírását tartalmazza, de a szakszerű felhasználási útmutatás és edzésmódszertani ismeretek nyújtása mellett megismerheti belőle, hogy pontosan milyen izmok vesznek részt egy adott mozgás kivitelezésében. Megtudhatja, hogyan lehet ezeket az izmokat helyesen és eredményesen erősíteni vagy nyújtani. Ezenfelül arra is választ kap, hogy milyen mozgásterápiás célok megvalósítására alkalmas egy adott fitneszeszköz, valamint az esetleges veszélyekről és ellenjavallt esetekről is informálódhat. (ára 5.000,- Ft/db + 800,- Ft/alkalom kiszállítási felár)

Könyveink -et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni.
A kiszállítás ára 800,- Ft/alkalom (belföldön).

Tagek

Talán ez is érdekel