Betöltés

Mit keresel?

Aktuális Edzők Fitnesz Sportélettan Sportinnováció Sportkultúra Sportpedagógia Sportpszichológia Sportszülők Sporttáplálkozás Sporttudomány Teljesítményfokozás Utánpótlássport

Megrendelhető könyveink

Megoszt

Könyveink -et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni. A kiszállítás ára 1.000,- Ft/alkalom (belföldön).

TÁPLÁLKOZÁS SPORTHOZ, TESTMOZGÁSHOZ, TELJESÍTMÉNYHEZ (szerk: Adrienne Forsyth, Evangeline Mantzioris, Regina Belski)


A „Táplálkozás a sporthoz, testmozgáshoz és teljesítményhez” című könyv a táplálkozástudomány és a testmozgástudomány vezető – Ausztrál – szakértőitől származó világos, gyakorlatias és könnyen érthető útmutatót kínál a sport- és testmozgástáplálkozás átfogó megértéséhez. Az edzés vagy verseny előtti, alatti és utáni táplálkozás javíthatja a sportolók komfortérzetét, energiáját és teljesítményét minden szinten, az élsportolóktól a szabadidős sportolókig, valamint hosszú távú egészségügyi előnyöket is biztosíthat. Így a táplálkozás a sportolók egészség- és teljesítménystratégiájának kulcsfontosságú eleme, akár szabadidős, akár élsportolói szinten versenyeznek. Ára: 9.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

A SPORTTEHETSÉG GONDOZÁS – elmélet és gyakorlat (szerző: dr. Révész László)
Ez a hiánypótló remek könyv összefoglalja mindazt, amit ma a sporttehetségről, a tehetségek eredményes gondozásáról, fejlesztéséről elméletben és gyakorlatban tudni érdemes. Bemutatja a tehetséggondozás módszereit, melyekkel a tehetséges sportolók fejleszthetők, és ismerteti azokat a pedagógiai-módszertani szempontokat, melyekkel a sportszakemberek hatékonyan fejleszthetik a jó adottságú, képességű sportolókat. A szerző egyik célja a különböző nevelési színterek tehetséggondozással összefüggő feladatainak bemutatása, valamint szerepük kiemelése. A könyvben módszertani tanácsok, gyakorlati példák is megjelennek, hiszen tehetséggondozást a mindennapi gyakorlati munkában kell megvalósítani. Ára: 7.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

SZEMÉLYI EDZÉS HALADÓKNAK (szerk: Paul Hough és Brad Schoenfeld)
Ez a fantasztikus szerzői gárda által írt könyv lehetővé teszi az olvasók számára, hogy jobban megértsék a személyi edzés fontos összetevői – például kliensek viselkedésváltozása, motiválása, testösszetétel változtatás, táplálkozás, a fittségi állapot nyomon követése, edzés típusok és edzésprogramok tervezése, női, várandós ill. idősebb kliensek, regenerációs technikák stb. – mögött meghúzódó tudományos indoklást és iránymutatást kapjon ezek gyakorlati megvalósításában. Minden fejezet összefoglalja a legmodernebb tudományos kutatások eredményeit és gyakorlatban használható ajánlásokat tesz az optimális edzésmódszerek azonosítása és a fitnesziparban elterjedt néhány mítosz eloszlatása érdekében. Ára: 9.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

SPORTPEDAGÓGIA (szerk.: Prof. Dr. Bognár József )
Ebben a 6 hazai egyetem 12 kiváló szerzője által írt, fantasztikusan gazdag tartalmú SPORTPEDAGÓGIA könyvben a sportra vonatkozó fontos pedagógiai tudnivalók korszerű szemléletben, a modern tudományosság elvei szerint összegződnek mind elméleti, mind módszertani és mind gyakorlati megközelítésben. A leendő testnevelő, edző és más sportszakember a saját tevékenységi körében a szakmai munkáját megszabó normákat és cselekvési lehetőségeket ismerheti meg belőle, segítségével ráláthat a sportbeli tevékenységek bonyolult sporttudományos és pedagógiai összefüggéseire, megértheti saját szerepét a sportoló ember és szélesebb értelemben a társadalom fejlesztésében. Ára: 8.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

ERŐNLÉTI EDZÉS – a bizonyítékokon alapuló gyakorlat könyv (szerk.: Anthony N. Turner; Paul Comfort)
Fantasztikus szerzői gárda, a „Strength and Conditioning Journal” lap szerkesztőivel, a nemzetközi edzői gyakorlat elméleti háttérrel megerősítve! A kb. 500 oldalas ERŐNLÉTI EDZÉS című könyvben tárgyalt témák (melyek gyakorlati alkalmazását 100 ábra és 52 segítő táblázat segíti): Az izom erejének és teljesítményének fejlesztése / Nyújtásos-rövidüléses ciklus és izom-ín merevség / Az állóképesség megértése és fejlesztése / Ismétlődő sprintképesség / Konkurrens edzés / Periodizáció / Stratégiák a sportoló regenerálódásának fokozására / Versenynapi teljesítmény előkészítése / Tesztelés és adatelemzés, eredménye bemutatása / Excentrikus edzés / Klaszter sorozatok / Mozgásszűrés, a mozgásminőség értékelése / Az erőedzés / Olimpiai súlyemelés a sportteljesítményért / Plyometrikus edzés / Az irányváltoztatás és az agilitás edzése / Gyorsasági és felgyorsulási edzés. Ára: 9.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

SPORTPSZICHOLÓGIA AZ EDZŐI MUNKÁBAN (szerző: Adam R. Nicholls; UK)
Egy teljesítményfokozó könyv az edzői munka mindennapjaira! Témák: Az edző és a sportoló kapcsolata, konfliktuskezelés; Célok kitűzése; Sportolók belső motivációjának fokozása; Optimális motivációs légkör megteremtése; Önmeghatározás; Csapatkohézió kiépítése; Csapatkapitányok fejlesztése, csapaton belüli vezetői szerepek; Mentális erőnlét a sportban; Sportolói önbizalom maximalizálása; Megküzdési hatékonyság fokozása; Kihívásos vagy fenyegetettségi állapot; Stresszcsökkentés; Leblokkolás megelőzése; Maximalista sportolók; Sportsérült sportolók pszichológiai támogatása; Mentális képalkotás technikája; Mentális zavarok a sportban (evés-, alvászavar, függőségek); Különböző populációk edzése (gyerekek, serdülők, felnőttek, figyelemhiányos és fogyatékkal élők); Doppingra való fogékonyság csökkentése. Ára: 8.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

EDZÉSÉLETTAN (szerző: Radák Zsolt)
Edzésélettan könyvAmit minden edzőnek tudnia kell(ene): Dr. Radák Zsolt (egyetemi tanár, az MTA doktora) „EDZÉSÉLETTAN” című könyve az elméleti és gyakorlati nézőpontot kiválóan ötvözve az élettani folyamatokat sejti-, szervi- és szervezeti szinten értelmezi, hogy világosabb legyen az edzésmódszerek miértje. A kiadvány nemcsak terhelés-élettani könyv, hanem az edzésmódszerek hátterére és okaira is keresi a választ és módszereket is ajánl az edzéscélok megvalósításához. Részletes információkat ad az alapvető sejtfolyamatoktól az izomrendszer bemutatásán át az alkalmazkodás, fáradtság, képességfejlesztés, sporttáplálkozás, prevenció és sportgenetika témakörén keresztül a testedzés és öregedés összefüggéséig (sportélettan). Ára: 7.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

GYERMEKEK SPORTTÁPLÁLKOZÁSA (szerző: Rédli Ignits Dóra)
A sportoló gyermekek támogatása nagyon fontos és nemes feladat, hiszen legalább két fronton, az edzéseken és az iskolában is helyt kell állniuk, melynek időbeosztását sokszor nagyon nehéz úgy kivitelezni, hogy ne menjen valaminek a rovására. Tapasztalataim szerint legtöbbször a kellő mennyiségű és minőségű alvás és a megfelelő táplálkozás sínyli meg a szoros időbeosztást. Mindkét terület nagyon fontos és kikerülhetetlen része az ideális teljesítménynek, a fejlődésnek. Hazánkban kevés helyen működik a komplex csapatmunka egy-egy utánpótlás korú sportoló esetében, holott a mindennapos rutinba kellene tartoznia az edző, dietetikus, gyógytornász, sportorvos és pszichológus közös tevékenységének, természetesen az egyik legfontosabb háttértámogatóval, a szülővel kiegészülve. A 220 oldalas és közel 60 recepttel színesített könyvem célja, hogy legalább három szegmens összefonódását segítsem a megfelelő táplálkozási iránymutatásokkal, gyakorlati tanácsokkal, receptekkel. Ára: 7.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

GYERMEKSPORT – Fizikai aktivitás a megszületéstől a felnőtté válásig (szerző: Dr. Vannai Judit)
Gyermekeink fizikai aktivitása alapvető érték az egészséges életet meghatározó faktorok között. Minden szülő, edző, gyermekekkel foglalkozó orvos megfogalmazza magának azt a kérdést: meddig tekinthető egy gyermek fizikai terhelése egészségesnek, mikor veszélyezteti egészségét az esetleges élsport irányába vezető úton a túlzott fizikai megterhelés, vagy az edzésmunkával és versenyzéssel járó mentális stressz? E kérdéskör megválaszolása nem könnyű. Elsősorban emiatt is maradt adós ezidáig az orvoslás egy olyan nagyívű áttekintéssel, ami célzottan a szomatikus oldalról közelítve járja körül a gyermeki szervezet élettanát és annak reakcióját a sporttevékenység során jelentkező behatásokra. Ez a könyv ennek a célnak kíván megfelelni, ezért a Szerző a téma súlyának és jelentőségének megfelelő tematikával vezeti végig az olvasót azon az úton, ami a problémakör jobb megértéséhez vezet. Ára: 6.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

SPORTPSZICHIÁTRIA – a sportolók lelki védelméért (szerző: Dr. Resch Mária)
A könyv a sportoláshoz, fizikai aktivitáshoz, sporttevékenységhez kapcsolódó pszichiátriai kérdésekkel foglalkozik, edzőknek, (sport)szakembereknek, sportolóknak ajánlott. A szerző (Dr. Resch Mária) pszichiáter! A könyvben a következőkről olvashat: sportspecifikus evészavarok, alvászavar és sportteljesítmény, testképzavarok a sportban, jó és rossz stressz, túledzés és lelki következményei, agyrázkódás, verseny alatti szorongás, agresszió a sportpályán, drog és doppingszer használat, sportolói körben gyakoribb alkoholfogyasztás, sportszemélyiség, személyiség tartós megváltozása doppingszer használata miatt … Ára: 6.000,- Ft/db. Részletes ismertetőért kattint ide vagy a képre!

Könyveink -et a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával lehet megrendelni. A kiszállítás ára 1.000,- Ft/alkalom (belföldön).

Tagek

Talán ez is érdekel