Betöltés

Mit keresel?

Sport és szexualitás

Fájdalom és motiváció …

Megoszt
női futók versenye - motiváció fontossága

Azt mondják, hogy a sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentől, hogy a sikertelen feladja. Meddig kell küzdeni? Pont a siker eléréséig vagy még azon is túl. Hiszem,hogy a cél pontos és jó kitűzése után, az elszántság az, ami a hajtó erő. Azonban kérdezhetjük, hogy ezt az erőt honnan meríti a szervezet? Mindenkinek más a motivációs faktora, ez tökéletesen egyéni különbségeket mutat, de hogy meg kell találni, ez biztos. Azonban még mindig nem tökéletes a képlet, hiszen azzal, hogy megvan a cél és ismerem a motiváció faktoromat, még mindig hiányzik valami. Ez pedig nem más, mint az az energia, amely segít végig vinni az úton, egészen a sikerig. Ugye már nagyon kíváncsi, hogy mi is ez az energia?

Úgy hívják, hogy: Szexuális energia

Ó, ez nem csak a szexről szól! Tudom, sokan ezt hiszik, pedig ennél sokkal fontosabb dologról van szó. Fontosabb, mert ez határozza meg a szexust, az önbizalmat, az önmagába vetett hitet, az elszántságot, a kitartást és még rengeteg jelzővel illethetném ezt a csodát, amely mindenkiben jelen van. Sajnos a születéstől kezdve, ahogy felnövünk, egyre jobban feledésbe merül vagy elnyomásra kerül a szocializációs minta alapján.

hirdetés


Önbizalom romboló mondatok: „Milyen hülyeséget csináltál már megint?” „Még erre is képtelen vagy?” „Semmire sem fogod vinni” „Olyan …. vagy, mint anyád/apád”, „Bezzeg a …”

Anyagi vonatkozásban: „Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak” „Nekik ugyan sok pénzük van, de mi legalább szeretjük egymást” „Aki gazdag, az csaló” … és sorolhatnám a végtelenségig a mondatokat, amelyeket tudat alatt szívtunk magunkba az évek alatt.

Ezután pedig a szexuális életben ért csalódások, kudarcok is ide sorakoznak, amelyek még az előzőeknél is jobban „beleégnek” a lelkünkbe. Nincs az a dicséret és öröm, amely kiolthatná a negatív mondatokat.

Nem akartak nekünk rosszat ezzel, hiszen csak azt mondták, amely a saját hitrendszerükbe illeszkedett. Igen ám, de ezzel a másik emberben is elültették ezeket a magokat, amelyek a siker útjában állnak.

Amikor ezeket a gátló mentális programokat sikerül azonosítani és feloldani, a siker azonnal bekövetkezik.

Szigeti Krisztina (www.szexualcoach.hu)

Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.