Betöltés

Mit keresel?

Sporttudomány

ERŐNLÉTI EDZÉS: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat könyv (szerk.: Anthony N. Turner; Paul Comfort)

Megoszt

Az ERŐNLÉTI EDZÉS című kiadvány a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával rendelhető meg. Ára 9.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár (belföldön)!

Fantasztikus szerzői gárda, a “Strength and Conditioning Journal” lap szerkesztőivel, a nemzetközi edzői gyakorlat elméleti háttérrel megerősítve! A kb. 500 oldalas ERŐNLÉTI EDZÉS című könyvben tárgyalt témák (melyek gyakorlati alkalmazását 100 ábra és 52 segítő táblázat segíti): Az izom erejének és teljesítményének fejlesztése / Nyújtásos-rövidüléses ciklus és izom-ín merevség / Az állóképesség megértése és fejlesztése / Ismétlődő sprintképesség / Konkurrens edzés / Periodizáció / Stratégiák a sportoló regenerálódásának fokozására / Versenynapi teljesítmény előkészítése / Tesztelés és adatelemzés, eredménye bemutatása / Excentrikus edzés / Klaszter sorozatok / Mozgásszűrés, a mozgásminőség értékelése / Az erőedzés / Olimpiai súlyemelés a sportteljesítményért / Plyometrikus edzés / Az irányváltoztatás és az agilitás edzése / Gyorsasági és felgyorsulási edzés …. Fantasztikus szerzői felállás, amely még tovább növeli a könyv hitelességét.

A hatékony erőnléti edzővé válás megköveteli a szakmai készségek megismerését és folyamatos fejlesztését és a legjobb gyakorlatok tudományos alapjainak alapos megértését. Ebben a könyvben a szerzők mind a kezdő és mind a tapasztalt edzőkhöz is szóló kötetben a legújabb tudományos bizonyítékokat vizsgálják, és alkalmazzák azokat a gyakorlatok kiválasztására és az edzéstervezési döntésekre az erőfejlesztés és kondicionálás teljes területén, az erő és teljesítmény, a gyorsaság és az ügyesség, valamint az aerob kondicionálás teljes skáláján.

A szöveg első kiadásának megírása óta kiterjedt kutatások bővítették a bizonyítékokat, amelyek az egyes fejezetek elméleti alapját képezik. Ezen túlmenően néhány korábban kevéssé vizsgált területet most kibővítettek, és néhány kulcsfogalmat tovább elemeztek. Minden egyes fejezetet olyan szakértők írtak, akik a sportágak széles skáláján rendelkeznek tapasztalattal, beleértve a gyakorlati és a kutatási tapasztalatokat is, biztosítva, hogy ez a tömör, de kifinomult tankönyv tökéletes hidat képezzen a bevezető tanulmányoktól a hatékony szakmai gyakorlatig.

Bár a könyvben kifejlett koncepciókat vizsgálunk, az edzőnek nem szabad elfelejtenie, hogy az erőfejlesztés és kondicionálás alapelveinek következetes alkalmazása a sportolói fejlődés alapja. „Erőnléti edzés: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat” című könyvünk értékes forrás az erőfejlesztés és kondicionálás, valamint a fitneszedzés minden résztvevője számára.

Erőnléti edzés könyv

A könyv a partnerünk, a Routledge (Taylor & Francis Group) által kiadott “Advanced Strength and Conditioning: An Evidence-based Approach” (2nd Edition) magyar nyelvű változata.

Az „Erőnléti edzés: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat” című, közel 500 oldalas könyv (szerk.: Anthony N. Turner; Paul Comfort) tartalomjegyzéke

I. rész A sportoló fejlesztése

 • Erőnléti edzés: edző vagy tudós?
 • Az izom erejének és teljesítményének fejlesztése
 • Nyújtásos-rövidüléses ciklus és izom-ín merevség
 • Az aerob fittség megértése és fejlesztése
 • Ismétlődő sprintképesség: élettani alapok és az edzésre gyakorolt hatások
 • Konkurrens edzés

II. rész Edzéstervezés és monitorozás

 • Periodizáció
 • Stratégiák a sportoló regenerálódásának fokozására
 • A mérkőzésnapi teljesítmény előkészítése: stratégiák csapatsportolók számára
 • Fittségi tesztelés és adatelemzés
 • A fittségi tesztek eredményeinek elemzése és bemutatása
 • Excentrikus edzés: tudományos háttér és gyakorlati alkalmazások
 • Klaszter sorozatok: tudományos háttér és gyakorlati alkalmazások

III. rész A sportoló edzése

 • Mozgásszűrés: a mozgásminőség értékelésének szisztematikus megközelítése
 • Az erőedzés technikai követelményei
 • Olimpiai súlyemelés a sportteljesítményért
 • Plyometrikus edzés
 • Az irányváltoztatás és az agilitás edzése
 • Gyorsasági és felgyorsulási edzés
 • Alkalmazott edzéstudomány (coaching)
 • Edzőként való fejlődés: vezetés, kultúra és cél

A kiadvány a KONYV@SPORTORVOS.HU e-mail címen SZÁLLÍTÁSI- és SZÁMLÁZÁSI cím valamint egy TELEFONOS elérhetőség megadásával rendelhető meg. Ára 9.000,- Ft/db + 1.000,- Ft/alkalom kiszállítási felár (belföldön)!

A szerkesztőkről

Anthony N. Turner az erőfejlesztés és kondicionálás docense és a posztgraduális sporttudományi tanulmányok programigazgatója a Middlesex Egyetem Londoni Sportintézetében. Anthony számos sportcsapat, valamint a brit hadsereg tanácsadója. Anthony a „Strength and Conditioning Journal” szerkesztője, több mint 100 szakértői véleményezett folyóiratcikket és számos könyvfejezetet publikált, valamint két tankönyvet szerkesztett.

Paul Comfort a Salfordi Egyetem (Egyesült Királyság) erőnfejlesztési és kondicionálási tanszékének lektora, ahol az erőnléti edzői mesterképzést vezeti. Az Edith Cowan University (Ausztrália) adjunktusa és a Leeds Beckett University (Egyesült Királyság) tiszteletbeli kutatója. Rendszeresen konzultál számos profi rögbi- és futballcsapattal, valamint alapító- és akkreditált tagja az Egyesült Királyság „Strength and Conditioning Association” (UKSCA). Paul a European Journal of Sport Science és a Sports Biomechanics szerkesztőbizottsági tagja, az Strength and Conditioning Journal társszerkesztője, a Journal of Strength and Conditioning Research vezető társszerkesztője, és három tankönyvet szerkesztett.

Egy vélemény a könyvről

Az „Erőnléti edzés: a bizonyítékokon alapuló gyakorlat” című könyve fantasztikus alapszöveg, amelyet mind a témát még tanuló, mind a már erőnléti edzéseket vezető szakembereknek el kell olvasniuk. A könyv a sportoló fejlesztésével, a sportolók edzésmunkájának programozásával és nyomon követésével, valamint természetesen a sportoló edzésével kapcsolatos összes kulcsfontosságú területet lefedi, ami az elmélet és a gyakorlat nagyszerű keverékét nyújtja, a fantasztikus szerzői felállással, amely növeli a könyv hitelességét.Chris Bishop, programvezető: MSc in Strength and Conditioning, Middlesex University, Egyesült Királyság

További megrendelhető könyveink ismertetőit ide kattintva olvashatja!

hirdetés
Tagek