Betöltés

Mit keresel?

Praktikák

Mitől jó egy sportszemüveg ?

Megoszt
sportszemüveg

Milyen szempontok fontosak egy sportszemüveg kiválasztásánál? Egy jól kihasználható sportszemüvegnél a keret és lencse magas minősége rendkívül fontos, az adott sportágnak megfelelő típus megválasztása pedig egyrészt nagyobb komfortérzetet és élményt nyújt, másrészt hozzájárul a sikerességhez.

hirdetés


A minden igényt kielégítő kiegészítőnek a következő kritériumoknak szükséges megfelelniük:

 • sportszemüveg
  Tökéletes biztonságot, védelmet nyújtson a különböző behatásokkal szemben
  – Statisztikák támasztják alá, hogy a sportbalesetek 70 %-a a rossz és korrigálatlan látásra vezethetőek vissza. A szemünk a legfontosabb érzékszervünk, így rendkívül fontos a szemünk védelme sportolás közben, ahol komoly sérülésekkel, vagy akár látásvesztéssel is végződhet pl. egy szerencsétlenül felpattanó labda miatt. A sportszemüveg keretének és főleg a szemüveglencse kiválasztásánál különösen ajánlott az ütésálló alapanyag választása a komoly szemsérülések elkerülésének érdekében. A lencsének a nap káros UV sugarai, a menetszél, a kavargó por és a párásodás ellen is védelmet kell nyújtania.
 • sportszemüveg
  Tökéletesen éles látást biztosítson
  – a szemüveglencse a szemüveg lelke. A sportszemüveg lencséjének tökéletes leképezést és látásélményt kell nyújtania a hajszálpontos ütésekhez, a tű éles kanyarok bevételéhez, a minél jobb eredmény eléréséhez. Az adott sportághoz való lencsetípus és lencseszín kiválasztásával érhetjük el azt, hogy a sporttevékenység legyen valódi élmény, és ehhez járuljon nagyban hozzá a sportszemüveg. Vizi sportok és síelés esetében például, a vízről és hóról visszatükröződő csillogást kiszűrő polarizált bevonat rendkívül fontos az éles látáshoz. A fényre sötétedő lencse pedig minden időjárási körülmények között és akár beltéren (teremsportokhoz) is éles látást biztosít.
 • Tartós, hosszú ideig használható és viselhető legyen – a jó sportszemüvegnél a keret és a lencsetípus alapanyagának magas minősége alapfeltétel. Ezért is fontos a márkás sportszemüveg választása, mivel a gyengébb minőségű sportszemüveg nem véd tökéletesen. A keret olyan anyagból legyen, amely nem irritálja a bőrt, izzadtság hatására sem málik le, megtartja rugalmasságát és hajlékonyságát. Mivel a magas minőség alapfeltétel, ahhoz hogy igazán hosszú ideig viselhessük szemüvegünket, elengedhetetlen a vásárló számára tökéletesen kiválasztott sportszemüveg és szemüveglencse.
 • sportszemüveg
  Tökéletesen illeszkedjen az arcformához
  – a sportszemüvegnek sportolás, tehát aktív mozgás során is kényelmesnek, komfortosnak, jól állíthatónak kell lennie. Huzamosabb viselés után se érezzük, hogy itt-ott nyom. Könnyű, flexibilis tulajdonsága úgy fokozza a sportélményt, hogy közben észrevétlen maradjon. (jé, van rajtam szemüveg?!) Egy rossz méretű vagy a fejünkre pontosan nem illesztett sportszemüveg kiválasztásával jelentősen csökkenhet a teljesítményünk, mivel figyelmünket elvonja a sportszemüveg állandó igazgatása.

A sportszemüvegek akkor a legjobban kihasználhatóak, ha az év 365 napján viselhetőek. Az ilyen multifunkcionális sportszemüvegek több színű lencsével vagy fényre sötétedő tulajdonsággal rendelkeznek, így minden napszakban és minden időjárási körülmények között hordhatóak. Az egyre több modellnél megjelenő izzadtság felfogó szivacs a menetszél, esetleg hóvihar és az erős napsugárzással szembeni védelmet nyújtja, a párásodást pedig megakadályozza. A szivacsot levéve pedig utcai viseletre és vezetésre is alkalmassá válik a sportszemüveg. Létezik olyan sportszemüveg, aminek kiegészítője egy orrvédő, amely a magas hegyek csúcsin lévő erős UV sugárzás okozta kellemetlen leégéssel szemben véd meg. A sportszemüveg szárvégére helyezhető fejpánt pedig garantálja a tökéletes illeszkedést és nem kell aggódni amiatt, hogy egy esetleges esés alkalmával lerepül a fejünkről.

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.