Betöltés

Mit keresel?

Egészség

Hegyikerékpározás

Megoszt

A rendszeres hegyikerékpározás által megszerzett állóképesség növeli a teljesítőképességet, javítja az életminőséget. Szervezetünk edzése ízületeink alacsony megterhelése mellett valósítható meg, hiszen testünk súlya a nyeregben nyugszik. Szervezetünk saját védekezési mechanizmusait aktiváljuk, ez különösen előnyös szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzősére.

Fitness, szórakozás, természetélmény

Szeretünk hegyikerékpározni, mert

A hegyikerékpározás (mountain bike, MTB) jelenleg nagyon divatos sportág, az idősebbeket és a fiatalabbakat egyaránt közelebb juttatja a természethez. Szeretünk hegyikerékpározni, mert:

  • Egyedül, és társasággal egyaránt élvezhető mozgás
  • Aktív életstílust fejez ki
  • Segít az edzettség fenntartásában, a természet megismerésében.
hegyikerékpározás

Egészséges, mert

A rendszeres hegyikerékpározás által megszerzett állóképesség növeli a teljesítőképességet, javítja az életminőséget. Szervezetünk edzése ízületeink alacsony megterhelése mellett valósítható meg, hiszen testünk súlya a nyeregben nyugszik. Szervezetünk saját védekezési mechanizmusait aktiváljuk, ez különösen előnyös szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzősére. Testünk az erő, az állóképesség, és a koordináció tekintetében is – a terepviszonyoktól függően – jelentős igénybevételt kap.

Azonban veszélyes is lehet, mert

Elsősorban esések során jelentős sérülések következhetnek be. Az esetek 80%-ban könnyű horzsolások, zúzódások jönnek létre. A súlyos sérülések elsősorban a vállat, a csuklót és az ujjakat érik. A sérülések leggyakoribb okaként az esetek több mint 90%-ában a nem megfelelő vezetéstechnika, a fáradtság, a figyelmetlenség vagy a veszély figyelmen kívül hagyása, a védő felszerelések hiánya és a túlzott sebesség jelölhető meg. Tipikus veszélyhelyzet: kerékpározás túl nagy sebességgel hegyről lefelé csúszós talajon.

A Hegyikerékpározás című cikksorozat további részei

hirdetés
Tagek

Talán ez is érdekel

Kommentálj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.